V Всеукраїнська триєнале «УКРАЇНСЬКИЙ ФОЛЬКМОДЕРН 2021»

Украънський_фолькмодерн.jpg

   В Чернівцях у Центрі культури "Вернісаж" відбулося відкриття V Всеукраїнської виставки-триєнале «Український фолькмодерн», що триватиме до 24 жовтня 2021 року.

В експозиції представлені роботи викладача кафедри образотворчого мистецтва Дар’ї Мостовщикової та студентів ІІІ курсу освітньої програми «Образотворче мистецтво» Софії Габро, Аліси Кулеш. 

   Головною метою проекту V Всеукраїнського триєнале «Український фолькмодерн 2021» є популяризація вектора розвитку модерного образотворчого мистецтва з яскраво вираженою українською генезою.

   Представлено понад 80 творів 73 авторів з 17 областей України.

  «На виставці і молоді митці, і члени Спілки, і заслужені художники. У нас є митці, яким уже понад 70 років, у нас є митці, яким по 20 років. Ми створили журі. Ми добре вибирали ці твори. У нас було біля 300 творів. І сталося, що ці твори були різноманітні по характеру, по творчості, по напрямках. Зрозуміло, що ми десь обмежили класичний живопис, ми не заходили в абстрактний живопис. Ми шукали нові форми, підходи, щоб дійсно десь був такий національний аспект, щоб був фолькмодерн», - зазначив голова Чернівецького відділення Національної спілки художників України Юрій Гушкевич.