Пленерна практика

   З 06 по 19 вересня 2021 р. в Інституті мистецтв тривала навчальна практика (пленер) у студентів 2 курсу спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» під керівництвом викладачів Оксани Попінової та Світлани Стрельцової. Студенти відтворювали великі кольорові і тональні відношення, загальний колористичний стрій натури, зображували об’єкти дійсності (пейзажі, архітектурні споруди, рослини) у формах етюдів та начерків, опанували техніками олійного живопису та вільної графіки на пленері, виконували живописні твори в різних стилях та напрямах. 

   Саме в умовах роботи «просто неба», на відкритому просторі майбутні художники відчули, порівняли і досконало вивчили різноманіття тонових і колірних відношень, навчилися передавати глибину простору не лише за допомогою законів лінійної перспективи, а й правил, пов'язаних з відтворенням світлоповітряного середовища, навчилися співвідносити колірні відтінки і тони, приведені до певної єдності. 

   Студенти, працюючи на пленері, розширили колірну гамму своєї робочої палітри, почали працювати більш сміливо, застосовували нові технічні прийоми, отримали широкі можливості для творчого пошуку та імпровізації.