МИСТЕЦТВО, НАРОДЖЕНЕ ВОГНЕМ

 

   18 травня 2021 р. у залах Вінницького обласного художнього музею відбулось урочисте відкриття виставки, на якій експонуються  твори у техніці гарячої емалі, виконані студентами Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка,  учнями київської  «Майстерні Сонця» та художньої студії Арт-Креатив під керівництвом Олександри  Барбалат у 2019-2021 рр.Олександра Барбалат – відома  художниця, член Національної спілки художників України, майстер декоративно-прикладного мистецтва, ювелір-емальєр, член Міжнародної організації «BRATERSTWO», автор науково-дослідного проєкту «Золотий Гамаюн», куратор художніх проєктів, викладач ювелірного мистецтва Київського університету імені Бориса Грінченка, учасник та переможець численних міжнародник і всеукраїнських конкурсів, фестивалів, виставок.

   «Майстерня Сонця» була заснована  в 2014 році. На сьогодні це перша та єдина в Україні дитячо-юнацька емальєрна  школа,  де навчають таким складним та рідкісним технікам, як візантійська  художня гаряча емаль і ебру.

   Також в рамках виставки був проведений майстер-клас у техніці гарячої емалі, який відвідала голова Вінницької обласної профспілкової організації працівників культури, депутат Вінницької обласної ради Тетяна Побережна.