302 школа, творчими стежками Б. Грінченка

302302

Продовжуючи просвітницьку діяльність Б. Грінченка, в рамках проведення «Грінченківської декади» доцент кафедри образотворчого мистецтва Київського університету імені Бориса Грінченка Галина Кузьменко і викладач кафедри Світлана Стрельцова разом зі студентами четвертого курсу напряму підготовки 6.020205 «Образотворче мистецтво*» Власенко Єлизаветою, Драган Яною, Житовоз Марією, Іванченко Оленою, Казак Олександрою, Кобрись Кариною, Слободянюк Катериною, Хіцькою Кариною 6 грудня 2018 року відвідали спеціалізовану загальноосвітню школу №302 м. Києва і провели захоплюючу творчу зустріч з учнями десятих класів, яка мала культурно-просвітницький характер.

Викладачі та студенти організували мистецький проект з символічною назвою «Творчими стежками Бориса Грінченка», присвячений ознайомленню десятикласників з життям, діяльністю і літературною спадщиною нашого видатного співвітчизника. Під час бесіди увага була зосереджена на любові Б. Грінченка до молодого покоління читачів, його шанобливого ставлення до української мови, української книги.

Для зустрічі зі старшокласниками було підготовлено цікаву відео-презентацію, у якій висвітлювалося життя письменника, особливості мистецтва створення книги, праці художника-ілюстратора, а також творчу програму: студенти натхненно читали вірші та уривки з улюблених творів Бориса Грінченка. Кульмінацією зустрічі стали підготовлені грінченківцями подарунки – ілюстрації до оповідань, байок і поетичних творів Б. Грінченка, виконані у різних художніх техніках.