День відкритих дверей кафедр ОМ і ДМ ФТІМ 11.04.2024 р.

11 квітня 2024 року на Факультеті образотворчого мистецтва і дизайну Київського столичного університету імені Бориса Грінченка відбувся День відкритих дверей (згідно цілей сталого розвитку (ЦСР 4: Якісна освіта, ЦСР 11: Сталий розвиток міст та спільнот, ЦСР 16: Мир, справедливість і міцні інституції, ЦСР 17: Партнерство заради досягнення цілей). У ньому взяли участь викладачі кафедри образотворчого мистецтва та кафедри декоративного мистецтва і реставрації.

Staluy

До нашого Факультету завітали студенти творчих спеціальностей Фахового коледжу «Універсум» Київського столичного університету імені Бориса Грінченка й інших навчальних закладів України. Здобувачів Коледжу супроводжували заступник директора з навчально-виховної роботи Шеменьова Юлія Володимирівна та викладач Циклової комісії образотворчого мистецтва і дизайну Соченко Людмила Анатоліївна.

У стінах нашого Університету присутніх радо вітали декан Факультету образотворчого мистецтва і дизайну Ковальчук Остап Вікторович, завідувач кафедри образотворчого мистецтва Школьна Ольга Володимирівна, завідувач кафедри декоративного мистецтва і реставрації Руденченко Алла Андріївна, доцент Братусь Іван Вікторович, старші викладачі Бернат Леонід Анатолійович, Погребнюк Яна Валеріївна, Липовецька Євгенія Юріївна. Додатково була екскурсія в музей українського побуту ФОМД (її провела Ульянич Галина Іванівна).

Була проведена оглядова екскурсія локаціями Факультету образотворчого мистецтва і дизайну Київського столичного університету імені Бориса Грінченка. Представники професорсько-викладацького складу Г. О. Крюкова, О. О. Крюк, І. В. Малюк, О. В. Резніков, Д. Ю. Качуровська та О. М. Попінова проведи локальні майстер-класи й ознайомчі доповіді для потенційних абітурієнтів.

День відкритих дверей на нашому Факультеті – це незабутні враження для гостей. Молодь зуміла поглибити своє розуміння мистецтва. Здобувачі нашого Факультету продемонстрували також свої найкращі роботи, щоб показати гостям різноманітність та рівень їх мистецьких навичок. Відвідувачі вільно спілкувалися з викладачами та студентами, отримали поради щодо траєкторії свого індивідуального творчого розвитку та вичерпні відповіді на всі питання. Було продемонстровано, що кожна локація кафедри образотворчого мистецтва та кафедри декоративного мистецтва і реставрації наповнені творчістю та інноваціями. Примітно, що на Дні відкритих дверей можна було побачити не лише готові роботи, а й процес їх створення. Відвідувачі з задоволенням взяли участь у численних майстер-класах.

День відкритих дверей сприяв налагодженню взаєморозуміння та обміну думками між митцями та майбутніми абітурієнтами. Це час, коли можна було відчути атмосферу творчості та натхнення. При цьому гості відмітили, що кожна робота відображає індивідуальність свого автора та його унікальний погляд на світ. Їм вдалося відчути емоційне навантаження та глибину кожного твору. Майстерність та технічність робіт викладачів Факультету вразили присутніх своєю високою якістю. Крім творчої складової були предоменстровані матеріально-технічна база, а саме – гуртожиток, Студентський офіс та інші інфраструктурні особливості корпусу Факультету на І. Шамо 18/2.