Участь професора кафедри ОМ ФОМД О. В. Школьної у Всеукраїнському конкурсі-захисті учасників МАН України 08.05.2024 – 09.05.2024 рр.

08.05.2024 – 09.05.2024 рр. завідувач, професор кафедри образотворчого мистецтва Факультету образотворчого мистецтва і дизайну Київського столичного університету і мені Бориса Грінченка Ольга Школьна разом з Петром Котляровим і Стефанією Демчук взяла участь у роботі журі Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН України секції «Літературознавство, фольклористика і мистецтвознавство» (секретарем на заході працювала Любов Терехова).

Цьогоріч роботи учасників відзначалися надзвичайно високим науковим рівнем, патріотичністю вибору тем, увагою до національної матеріальної та нематеріальної культурної спадщини. Особливо варто відзначити питання розвитку плакату і сучасної карикатури, мистецтва татуювання, стилістики архітектури, усвідомлення спадку народних майстрів у галузі образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, осмислення новітніх течій, що балансують мі арт-дизайном, цифровим мистецтвом і штучним інтелектом (цифровий танець тощо).