«НЕЗАВЕРШЕНІ ІСТОРІЇ» ГАННИ МИРОНОВОЇ

Національний музей України 18 листопада 2023 р. проводить шосту зустріч у межах циклу «Незавершені історії: нові твори з колекції», присвячену графічним роботам київської художниці Анни Миронової.
Аркуші серії «Між штрихами» та рисунок «Прозоре», що нещодавно надійшли до музейної колекції, були створені в період між 2015 та 2017 роками. Попри, на перший погляд, візуальну безпредметність, в основі композицій графічних робіт художниці є чітко визначений об’єкт – природне середовище. Ця любов до природи в Анни Миронової з’явилась ще з дитинства – з мандрівок із батьками за місто, а згодом переросла в захоплення писати з натури. Як згадує художниця в одному зі своїх інтерв’ю, особливий вплив на неї справили імпресіоністи, Моне зокрема, тож вона наслідує їх у своїй творчості.
Анна Миронова досягає неабиякої виразності та емоційності зображення, використовуючи лише папір та олівець. У серії «Між штрихами» художниця трансформує природне середовище в особистий чуттєвий простір, де цілий світ існує між щільно нанесеними на поверхню штрихами.

Як зазначає сама Анна Миронова, для неї важлива співпраця з глядачем, певна співтворчість, основою для якої і є графічні роботи мисткині. Тож запрошуємо вас цієї суботи, 18 листопада, на розмову з художницею, де поговоримо про графічні техніки та їхні можливості, про відчуття та емоції, що народжують роботи і про те, що можна розгледіти «між штрихами» робіт.
Програмою заходу передбачено:

14:00 – спілкування з медіаторами, усі охочі зможуть поставити свої питання, поспілкуватися про побачені твори, поділитися думками і враженнями.

16:30 – розмова з художницею Анною Мироновою.

17:00 – музичний вечір від дуету Red Cat (скрипка та віолончель).

 

Між штрихами