05 лютого 2021 року відбулася 46-а Міжнародна Виставка моди та стилю "Kyiv Fashion 2021", де у межах лекційної програми у якості спікерів виступили студенти магістерської ОП "Прогнозування моди" – Олексій Довганич і Зоряна Семенюк

120201

Тема дискусійної панелі: “Пошук та постачання сировини:  як в сучасних цифрових умовах це робити швидко та ефективно”. На виставці було представлено 600+ брендів; задіяно 13 000 кв.метрів – експозицій; побувало більше 10 000 відвідувачів.

Олексій Довганич - здобувач освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, бізнес-аналітик, експерт розвитку міжнародних текстильних проєктів. Тема доповіді: «Інструменти для пошуку тканин, управління купівлею та продажем текстилю». Олексій ознайомив професійну аудиторію виставки з проблемами щодо некваліфікованої, хаотичної та мало структурованої інформації про сучасний текстильний асортимент оптових компаній України, стан та аналітику ринку тканин. Пропозиції надходять багаточисленними каналами комунікації, тому дуже важко зорієнтуватися та прийняти виважене та оптимальне рішення. Це забирає найцінніший ресурс людини - її час.Командою фахівців із ІТ та дослідження текстилю було проаналізовано дану ситуацію і окреслено можливі шляхи її вирішення. Так, було створено набір онлайн-інструментів для роботи із тканинами та втілено їх у текстильну платформу - Stocko.Це інструменти інтелектуального пошуку за чіткими параметрами тканини, порівняння, швидкого запиту взірців, аналітики, CRM та ін. У подальшому  буде запущено алгоритми штучного інтелекту для збору та аналізу інформації, алгоритми автоматизації бізнес-акаунтіву соціальних мережах та інше.

Зоряна Семенюк - здобувач освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, президент Всеукраїнської Асоціації індустрії моди, генеральний директор Ukrainian Fashion Academy, організатор Odessa Fashion Week. Тема доповіді : «Огляд текстильних трендів 2021-2022 рр.». Зоряна презентувала відвідувачам виставки трендові напрямки розвитку тектильного асортименту на 2021-2022 рр., найбільшу увагу студентка приділила домінуючим кольорам, фактурам, туше, заключним обробкам та оптичним властивостям модних тканин. Зоряна Семенюк підготувала презентацію, яка стала дороговказом для фахівців індустрії моди України на найближчі два роки. Студентка зосередилась на таких трендах, як: текучий та утеплений оксамит, еластична шкіра, необроблена замша, шовковистий атлас, багатошарова прозорість, природній денім, перламутрове сяйво, пишне мереживо, дорогоцінний металік, пудрове букле, в’язані текстури, полегшений твід, сатин з восковою поверхнею, фактурний вельвет, пухнастим пальтовим матеріалам, штучному хутру (яке імітує натуральне), люрексу з помірним блиском, шовковому плісе, використанню штучного хутра у чоловічому сегменті, поєднанню флісу і костюмних класичних тканин.

120202

120203