ІІІ Міжнародний емальєрний пленер для молоді «Stern des Hephaistos»

21–25.08.2023                                                                                м. Ібзіц (Австрія)

    На підставі офіційного запрошення від уряду м. Ібзіц (Австрія) в особі мера міста, Грхарда Люгера було створено наказ про відрядження співробітника О. В. Барбалат до м. Ібзіц (Австрія) з метою організації та проведення ІІІ Міжнародного емальєрного пленеру для молоді «Stern des Hephaistos».

   Мистецька подія відбулася в австрійському місті Ібзіц, включеному до списку Світової спадщини ЮНЕСКО в рамках науково-дослідного проєкту старшого викладача ювелірної майстерні кафедри декоративного мистецтва і реставрації Факультету образотворчого мистецтва і дизайну Київського університету імені Бориса Грінченка,  Олександри БАРБАЛАТ – «Золотий Гамаюн» та міжнародного арт-проєкту «Мистецтво, народжене вогнем».

   Організатори: Муніципальна рада австрійського міста Ібзіц, Перша і єдина в Україні емальєрна школа для молоді «Майстерня Сонця».

   Партнери проєкту: компанія RIESS, що з XVI ст. є провідним виробником емалевого посуду преміум класу (Австрія), міжнародна ковальська компанія «FeRRUM» (Австрія), міжнародна організація «Braterstwo» (Польща), Вінницький обласний художній музей.

   Студенти Київського університету імені Бориса Грінченка, групи Омм-1-22-4.0д та Омб-1-20-4.0д взяли активну участь у розробці фірмового стилю мистецької події в межах дисциплін «Організація виставкових проєктів» та «Комп’ютерна графіка» (викладач Олександра БАРБАЛАТ).