Виставка-фестиваль художнього металу «Schmiedeweihnacht» 

На підставі запрошення від уряду м. Ібзіц (Австрія) в особі мера міста, Грхарда Люгера та технічного завдання про закордонне відрядження на основі якого було створено наказ про відрядження О. В. Барбалат до м. Ібзіц (Австрія) з метою участі у виставці-фестивалі художнього металу «Schmiedeweihnacht», впровадженню майстер-класів з техніки гарячої емалі в рамках мистецького показу «Flammende Weihnacht» та проведенню перемовин з урядом міста щодо творчої співпраці.

Мистецька подія «Schmiedeweihnacht» традиційно відбувається в австрійському місті Ібзіц, включеному до списку Світової спадщини ЮНЕСКО і є потужним мистецьким заходом у галузі художнього металу на території ЄС.

  • 17 грудня 2022 року під час відрядження О.В.Барбалат було обладнано виставковий простір в якому представлено особисті твори, виконані в ювелірних техніках обробки коштовних металів та окремі роботи здобувачів, створені в майстерні художнього металу Київського університету імені Бориса Грінченка під керівництвом О. В. Барбалат та М. С. Столяра. 
  • з 18 по 19 грудня 2022 року відбувався процес проведення майстер-класів з техніки гарячої емалі в рамках мистецького показу «Flammende Weihnacht»
  • 20 грудня 2022 року було проведено перемовини про співпрацю з урядом міста в особі мера, Грхарда Люгера, розглянуто проєктну пропозицію, затверджено концепцію, запропоновано окремі корективи і визначено дати і умови проведення ІІІ Міжнародного українсько-австрійського емальєрного пленеру для молоді у вищезазначеному осередку.

В результаті перемовин Проведення ІІІ Міжнародного емальєрного пленеру для молоді на тему «Зірка Гефеста» заплановано з 27 по 30 серпня 2023 року у м. Ібзіц (Австрія) під егідою ЮНЕСКО.

Рис. 1. О. В. Барбалат на показі робіт «Flammende Weihnacht»

 

Рис. 2. Майстер-класи з гарячої емалі в рамках показу «Flammende Weihnacht»

 

Рис. 3. Майстер-класи з гарячої емалі в рамках показу «Flammende Weihnacht»

 

Рис. 4. О. В. Барбалат з колишнім здобувачем фахового коледжу «Універсум» і учасником цьогорічної події, М. Сахно та президентом асоціації ковалів м. Ібзіц 

Йозефом Хофмархером на відкритті «Schmiedeweihnacht»