Заходи, присвячені пам’яті видатного українського емальєра Олександра Бородая. Ювелірна майстерня

  15.09.2023 року в день народження видатного українського емальєра Олександра Бородая на потужностях ювелірної майстерні кафедри декоративного мистецтва і реставрації Факультету образотворчого мистецтва і дизайну Київського університету імені Бориса Грінченка, було проведено спеціалізовані майстер-класи з техніки гарячої емалі для викладачів образотворчого мистецтва спеціалізованих шкіл київської області.

  Окрім іншого, в рамках заходів, присвячених творчому шляху видатного художника-майстра, було проведено лекцію про його емальєрну школу.

  Також в рамках зазначеної події до 20.09.2023 року у приміщенні університету за адресою: бульвар І. Шамо 18/2 експонуватиметься виставка творів гарячої емалі, виконаних під керівництвом О. Бородая, М. Столяра й О. Барбалат з 2014 по 2023 роки, студентами університету на потужностях ювелірної майстерні та учнями емальєрної школи «Майстерня Сонця».

  Куратор заходу: Олександра БАРБАЛАТ – ювелір-емальєр, член НСХУ, кавалер Ордена меморіального фонду Карла Фаберже, викладач ювелірної майстерні кафедри декоративного мистецтва і реставрації Факультету образотворчого мистецтва і дизайну Київського університету імені Бориса Грінченка.