Грінченківська декада

Кожного року Грінченківська родина відзначає День народження Б.Д. Грінченка. Цього року вже 159 річниця свята в нашій родині. До загальноуніверситетської Грінченківської декади Факультет образотворчого мистецтва і дизайну провів низку запланованих мистецьких заходів, які наочно демонструють неосяжний внесок Б. Грінченка в розбудову української культури. Викладачі разом зі студентами долучилися до загальноуніверситетського флешмобу #Бірюзовий_рулить, підтримуючи корпоративну культуру Університету.

Серед запланових заходів було проведено:

 

  • онлайн майстер-клас "Кавовий живопис", провела доцент кафедри декоративного мистецтва і реставрації Зайцева В. І.;

  • майстер-клас “Розпис по тканині (батик)”, старший викладач кафедри декоративного мистецтва і реставрації Прохорова Н.А.

  • майстер-клас гравюра на тетра-паку "Стежками долі", старший викладач кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Задніпряний Г.Т.;

 

В рамках мистецького проєкту "Читаю, творю, малюю, рефлексія на твори Бориса Грінченка” студенти різних курсів Факультету розкрили літературний доробок Грінченка в декламуванні віршів, мистецьких творах, ілюстраціях до байок та віршів, куратор проєкту: старший викладач кафедри образотворчого мистецтва Стрельцова С.В., куратори: Зайцева В.І., Задніпряний Г.Т.

 

Завідувач кафедри декоративного мистецтва і реставрації Руденченко А.А. організувала та провела конкурс з графіки "Вулицями Києва", участь в якому взяло понад 50 учасників з Києва та інших міст України. З кожним роком ми збагачуємося творчістю Грінченка, яка стала нашим надбанням. Студенти  Факультету образотворчого мистецтва і дизайну відкривають нові сторінки творчості, знаходять інноваційні можливості трактування та образного рішення літературних творів нашого ідейного наставника, продовжують наповнювати візуальний ряд словника Грінченка.