ЗВІТ З МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ФАКУЛЬТЕТУ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА І ДИЗАЙНУ ЗА 2022 РІК

Виставка учасників І та ІІ Міжнародних молодіжних емальєрних пленерів «Голуб миру» Майстер-класи гарячої емалі та ІІ Міжнародна науково-практична конференція в рамках виставки.

З 26 жовтня по 15 листопада 2022 року Вінницький обласний художній музей презентує виставку робіт учасників І та ІІ Міжнародних молодіжних пленерів «Голуб миру» [http://surl.li/dnlpu]. Міжнародні молодіжні емальєрні пленери для молоді – унікальне мистецьке явище, яке не має аналогів у світі [http://surl.li/dmyei]. Автором ідеї створення і проведення циклу таких міжнародних пленерів є Олександра БАРБАЛАТ – старший викладач кафедри образотворчого мистецтва і реставрації факультету образотворчого мистецтва і дизайну Київського університету імені Бориса Грінченка, автор науководослідного проєкту «Золотий Гамаюн», член НСХУ.

В експозиції представлено близько 30 робіт молодих митців, виконаних у техніці гарячої емалі на міді. Центральне місце займає колективна робота «Голуб миру», що створена під час ІІ Міжнародного емальєрного пленеру для молоді в рамках Х Міжнародного артистичного проєкту «Braterskie Spojrzenie» 2022.

Учасниками артистичної імпрези 2022 року, окрім інших, стали творчі напрацювання студентів та випускників Київського університету імені Бориса Грінченка та фахового коледжу «Універсум»: Анни КУКУРУДЗЯК, Дмитра БОРОВИКА, Софії ТЕСЛЮК, Інни ВОЛОЩУК, Олексія ГЛУШКО, Анастасії МАЦИДОН, Марії СТОЛЯР, Максима САХНО, виконаних під керівництвом Олександри БАРБАЛАТ.

27–28 жовтня 2022 р. в рамках виставки відбулися ексклюзивні майстеркласи техніки художньої гарячої емалі від Олександри БАРБАЛАТ (третину коштів, зібраних під час проведення майстер-класів було передано на потреби ЗСУ) [http://surl.li/dnlqo].

30 жовтня 2022 р. В online форматі було проведено ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію, присвячену питанням розвитку і популяризації техніки гарячої емалі в Україні та світі. Серед учасників: дослідники та художники-майстри емальєрної справи з України, Угорщини, Польщі, Великої Британії. Конференцію засновано в рамках науководослідного проєкту Олександри БАРБАЛАТ «Золотий Гамаюн» [http://surl.li/dnlqr].

Листопад, 2022 р. Гостьова лекція Мар’яна Савчишина, доктора філософії права Кафедри Філософії права та правової етики Ягелонського Університету в Кракові. Тема: «Прогнозування моди у новому тенденційному світі» Білякович Л. М. – професор кафедри дизайну, доцент, кандидат технічних наук Факультету образотворчого мистецтва і дизайну.

Листопад, 2022 р. Гостьова лекція за участі випускника Програми «Прогнозування моди», відомого дослідника і розробника інноваційних матеріалів в Європі – Довганич Олексій. (Відп. Білякович Л. М. – професор кафедри дизайну, доцент, кандидат технічних наук Факультету образотворчого мистецтва і дизайну.

Грудень, 2022 р. Гостьова лекція дизайнерки цифрової моди з Португалії Юлії Білякович (Відп. Білякович Л. М. – професор кафедри дизайну, доцент, кандидат технічних наук Факультету образотворчого мистецтва і дизайну.

Грудень, 2022 р. Участь у ІІ Міжнародній трієнале «Мандрівна філософія». Творча спілка «Кременчуцька міська організація Національної спілки художників України». За підтримки Посольства України в Республіці Польща. (Відп. Миронова Г. А. – викладач кафедри дизайну Факультету образотворчого мистецтва і дизайну.

Соломко І. П. Програма міжнародної мобільності PAUSE, Université Lumière Lyon 2, м. Ліон, Франція. Сертифікат про проходження курсу 160 год. (15.06.2022 р. – 15.09.2022 р.) в науковій установі в країні, яка входить до ОЕСР та/або ЄС.