Виставка робіт митців НАМ України «Життя переможе»

З 27 серпня по 30 вересня 2024 року Миронова Ганна Анатоліївна, старший викладач кафедри дизайну брала участь у виставці робіт митців НАМ України «Життя переможе». На виставці презентувався живописний твір з серії «Наді мною».

З біблійних часів філософи, мислителі, політичні діячі й передусім митці на різні лади повторювали лаконічну, просту, але сповнену глибокими переживаннями та силою духу фразу: «Найтемніша ніч перед світанком!». Надія, віра в майбутнє, в перемогу добра, світла над пітьмою надихала й окриляла, давала сили та сповнювала рішучості багато поколінь наших попередників. В часи екзистенційних викликів та глобальних загроз народжувався промінь нового життя. Саме тому лейтмотивом, девізом нового проєкту НАМ України стало гасло «Життя переможе».

Продовжуючи традиції класичних академічних показів та художніх салонів, Академія відроджує звичай щорічної презентації шановній публіці творчих досягнень та напрацювань, створених членами-кореспондентами та академіками (дійсними членами) НАМ України. Проєкт зібрав численні роботи в різних техніках та прийомах, спільним знаменником для яких є віра у світле майбутнє, мирне небо, життя, що переборює всі темні, ворожі, загарбницькі виклики.

На виставці представлені роботи митців 4-х відділень Академії, знаних та відомих не лише в Україні, а й за її межами.

Експозиція, примхливо компонуючи різних авторів та формати, запрошує глядача до діалогу, полілогу – стати не лише свідком, але співучасником, актором мистецької акції, свята надії.