Проєкти студентів-грінченківців для міжнародної програми DG-East Ukraine

У межах Соціального проєкту «З Києвом і для Києва» студенти-магістранти спеціальності Дизайн освітньої програми Графічний дизайн 6 курсу групи ДЗм-1-20-1.4д виконали для громадської організації «Місто-сад» дизайнерські проєкти.
«Місто-сад» – це громадська організація, яка об’єднує громади міст через створення публічних просторів і мистецькі проєкти. Мету організації зазначено на сайті: «Ми будуємо не тільки парки, сквери та сади, але й довіру між людьми, громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування, бізнесом. Ми створюємо публічні простори, їх бренди та дизайн. Ми надихаємо, організовуючи культурні заходи, лекції, воркшопи та виставки».
У листопаді 2020 р. команда «Місто-сад» розпочала дослідження культурно-громадських просторів Донеччини та Луганщини у партнерстві з DG-East Ukraine (Програма «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG-East) – програма Агентства США з міжнародного розвитку USAID ). Під час проходження виробничої практики наші студенти розробили іконки для інтерактивної мапи громадських закладів Сходу України, що презентує результати цього дослідження. Всього було запропоновано виконати іконки для 13 типів культурно-громадських центрів, а саме: бібліотек, молодіжних центрів, культурних центрів, будинків культури, музеїв, клубів, палаців культури, центрів соціального обслуговування, центрів надання соціальних послуг, театрів, кінотеатрів, музичних закладів, виставкових зал. діяльність та специфіка яких мала бути зображена в форматі 24х24 пікселі.
Складність задачі полягала не тільки в обмеженому розмірі формату, а й у візуальному визначені діяльності закладу. Наприклад, показати відмінність між культурними центрами та будинками культури, або центрами соціального обслуговування та центрами надання соціальних послуг.
Багато робіт студентів сподобалось замовникам з ГО «Місто-сад», але саме роботу Літвінова Семена було обрано для використання на інтерактивній мапі громадських закладів Сходу України https://map.misto-sad.com.ua Розробка Войтюк Альони відрізняється від інших: вона запропонувала нестандартний хід, включивши до значка навігації музею кордон населеного пункту, де він знаходиться. Цей проєкт дуже сподобався колективу «Місто-сад», і його втілення заплановано на іншій тематичній інтерактивній мапі.
Дякуємо за співпрацю та наданий цікавий матеріал щодо останніх тенденцій у розвитку громадських просторів колективу «Місто-сад», а особливо Дарії Подольцевій, Олені Орап.
Керівник виробничої практики – викладач Кутняхова Тетяна Миколаївна.
Автори проєктів:
1. Бабко Олена
2. Буйницька Олена
3. Войтюк Альона
4. Крива Анастасія
5. Кучерява Юлія
6. Літвінов Семен
7. Хміль Аліна
8. Христюк Інна
9. Цисарський Володимир
10. Чирва Олексій
11. Юрченко Роман